Zoeken in: website kennisbank
U bent nu hier: Home / NPCF over... / Kwaliteit in Zicht

Patiënten goed vertegenwoordigd op congresdagen zorgverzekeraar

Afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag was het zover; de jaarlijkse congresdagen rondom de zorgverzekeraars vonden plaats. Oud minister Andre Rouvoet trapte af als aankomend voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Hij sprak over vertrouwen en samenwerking, waarbij de patiëntenorganisaties een vanzelfsprekende partner vormen. In bijna alle presentaties kwam de patiënt wel aan bod. Programma Kwaliteit in Zicht sprak namens de acht aan het programma deelnemende patiëntenorganisaties op alle drie de dagen.

 

Petra Schout, projectleider zorginkoop van programma Kwaliteit in Zicht, had het in het preseminar over de patiënt als consument op de zorgverzekeringsmarkt. Ook sprak zij over de kwaliteitscriteria voor zorginkoop vanuit patiëntenperspectief en hoe de zorgverzekeraars deze kunnen inpassen in hun contracten.

Lerende patiënt

Op het hoofdcongres nam Wilna Wind van de NPCF plaats in het discussieforum. Daarin gaf zij aan dat ook de patiënt een verantwoordelijkheid heeft en nog moet leren. Voorwaarde daarvoor is wel de transparantie van kwaliteitsgegevens. Heleen Post, projectmanager Kwaliteit in Zicht, ging dieper op in op de rol van de patiënt bij de zorginkoop. Samen met Menzis presenteerde zij een praktijkcase over de oncologische nazorg en werd het programma Kwaliteit in Zicht verder uitgediept.

Veel belangstelling

Grote belangstelling was er ook voor Heleen’s presentatie tijdens de Masterclass op de derde dag. Daarin was ruimte voor discussie over de verschillende inkoopcriteria vanuit patiëntenperspectief die het programma Kwaliteit in Zicht opgesteld heeft. Al met al kwam dit jaar de patiënt goed aan bod en pakken de gezamenlijke patiëntenorganisaties hun rol als derdepartij in het zorgstelsel naast de zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Meer informatie over het programma Kwaliteit in Zicht is te vinden op www.programmakwaliteitinzicht.nl en meer over de congresdagen op http://www.dagvandezorgverzekeraars.nl .

alt

 

Informatie & Advies


Vragen of klachten over de zorg? Neem contact op met de Zorglijn! Stuur een e-mail of bel 0900 23 56 780 (20ct/gespr)
 
 

Producten Kwaliteit in Zicht

Lees meer
Volg KiZ
fb-contact linked-contact gplus-contact youtube-contact
 

De partners van Kwaliteit in Zicht