Nieuwe website voor zwangere vrouwen

Er is een nieuwe website voor vrouwen die zwanger zijn of het willen worden: Allesoverzwanger.nl. Er staat informatie op over alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft, zodat vrouwen beter weten wat zij kunnen verwachten aan zorg en voorlichting van zorgverleners in de geboortezorg, en ook welke keuzes zij zelf hebben. De website is ontwikkeld door patiëntenorganisaties, zorgverleners en Patiëntenfederatie Nederland.

Er is speciale aandacht voor integrale geboortezorg. Dit houdt in dat zorgverleners niet alleen moeten samenwerken met de zwangere zelf, maar ook met elkaar. Integrale geboortezorg start vanaf het moment dat een vrouw zwanger wil worden tot de baby 6 weken is.
Verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en andere zorgverleners hebben hierover afspraken gemaakt. Integrale geboortezorg heeft een aantal kenmerken: er is een verloskundig samenwerkingsverband, er is één zorgplan, één coördinerend zorgverlener en in de toekomst ook één dossier.

In de afgelopen maanden hebben verschillende beroeps-, branche- en patiëntenorganisaties in de geboortezorg gewerkt aan de totstandkoming van deze website over geboortezorg. Eén van de bronnen van de website is de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Deze heeft als doel de geboortezorg in Nederland op een hoger niveau te brengen.

> Ga hier naar de website Allesoverzwanger.nl

> Bekijk ook ons themadossier over geboortezorg

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!